Over Mousmé

Sinds het afronden van haar Conservatorium opleiding Zang Jazz in 2013 is Mousmé werkzaam als zangeres, zangdocent, workshopleider en tekstschrijver.

Mousmé Brocaar (25-08-1990) is van jongs af aan omgeven door veel muziek.

Komend uit een gezin waar muziek een belangrijke rol speelt, begon ze op 7-jarige leeftijd met klassiek pianoles en vanaf 10-jarige leeftijd met zangles. Het combineren van de twee instrumenten – haarzelf begeleiden op piano bij het zingen – kwam al snel daarna.

Zo deed ze in 2007 op 16-jarige leeftijd mee met haar eigen act aan de wedstrijd ‘De Kunstbende’ en won. Kort daarna stond ze in de finale in Vredenburg en werd ze gevraagd om te jureren bij de Kunstbende finale 2008 in het Bimhuis in Amsterdam met o.a. Janne Schra (Room Eleven), Winfried Baijens (presentator Jeugdjournaal).

In 2008 behaalde ze haar Atheneum-diploma en werd ze toegelaten op de opleiding Muziek Theater in Arnhem en de opleiding Zang Jazz, aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Na de start van haar zangopleiding aan het Conservatorium in Groningen heeft ze veel opgetreden met verschillende Jazz bezettingen op diverse locaties. Ook mocht ze deelnemen aan verschillende grote concerten.

Zo was ze in november 2008 gastartiest in de theatervoorstelling ‘Jeans’, heeft ze verschillende keren meegespeeld in voorstellingen met cabaretier Rients Gratama en stond ze onlangs op het A-Jazz festival in Assen.

In 2009 heeft ze deelgenomen aan een studiereis naar New York waarbij ze o.a. tegenwoordig een van de belangrijkste Jazz zangeressen Dianne Reeves heeft ontmoet en les heeft gevolgd bij Gloria Cooper.

In 2010 mocht ze spelen voor de leden van het Europees parlement in aanwezigheid van de commissarissen van de koningin, in Brussel.

In september 2010 werd ze als een van de eerste studenten uitgekozen om een studieuitwisseling van een half jaar te doen aan het Conservatorium in Parijs -‘Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris’. In deze periode heeft ze deelgenomen aan grote projecten in Parijs.

Zo zong ze o.a. twee keer in Theatre Chatelet, onder begeleiding van de Bigband van het Conservatorium Parijs en nam ze deel aan een groot Brecker Brothers project in Grande Halle de la Villette.

Mousmé is derde jaars studente Conservatorium en waar ze studeert met o.a. Francien van Tuinen, Floor van Zutphen, JD Walter, David Berkman en Don Braden.

In het verleden heeft ze gestudeerd met o.a. Sanna van Vliet, Dena DeRose, Peggy Bouveret en Glenn Ferris.

Scroll UpScroll Up